Не секрет, що в останні десятиліття змінився спосіб і умови життя людини на Землі. Частина показників гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин в їжі і воді були замінені на більш високі, так як продукти з тими, що існували раніше, вже не випускаються. Природно, наш організм відчуває досить високе токсикологічне навантаження, коли в ньому накопичується велика частина шкідливих речовин, і малорухливий спосіб життя, плюс шкідливі звички, постійний стрес тільки це посилюється. Накопичення шкідливих мікроелементів в тканинах провокує зростання захворювань опорно-рухового апарату, нервової, дихальної та серцево-судинної систем, збільшується навантаження на видільні системи організму. Все це провокує передчасне старіння. Як уберегтися від сумної долі ранньої старості? Більшість досліджень свідчать про те, що біохімічні фактори старіння корелюють з надмірною вагою або ожирінням, депресією, алкоголізмом і рядом інших шкідливих звичок, несприятливими умовами праці і життя населення. Крім того, вчені з’ясували, що гіперметилювання ДНК, яке є одним з маркерів старіння, також пов’язане з посттравматичним стресовим розладом, тривогою і надмірним вживанням алкоголю. При цьому, якщо ці фактори кумулятивні (наприклад, стрес породжує ожиріння і навпаки), то процес старіння збільшується як лавина.
Які кроки на шляху до відновлення здоров’я та продовження довголіття?
У різних країнах і культурах існує безліч традицій і секретів збереження здоров’я і довголіття, завдяки яким люди живуть до 100 і більше років. Цікаве дослідження, що розповідає про особливості способу життя довгожителів в декількох куточках нашої планети, провів Ден Бюттнер, мандрівник, дослідник і письменник. У своїй книзі він розповідає про чотири «блакитні зони», розташовані на островах Японії, Італії, півострові в Коста-Ріці і в невеликому містечку в США. Автор називає «Блакитну зону» місцевістю, де середня тривалість життя людей вище звичайної, і до столітнього ювілею люди там живуть приблизно в три рази частіше. Поєднуючи в собі «рецепти» довголіття, отримані з різних куточків світу, можна виділити кілька природних рад для всіх місць. Довгожителям «синіх зон» рекомендується включати в раціон більше рослинної їжі, приділяти час роботі і спортивним навантаженням, мати міцні зв’язки з сім’єю, проводити час з друзями, часто перебувати на сонці і не їсти вночі.
Але давайте все розставимо по полицям:
Чиста вода – основа нашого життя (дефіцит). Норма – 30 мл звичайної і чистої води на 1 кг ваги людини. Завдяки цьому можна контролювати свій апетит і включати накопичені жирові відкладення в обмінні процеси і виводити токсини з організму.
Стабільний сон при температурі навколишнього середовища 18-20 градусів за Цельсієм. Дуже важливо для відмінного обміну речовин спати 7-8 годин на добу. Бажано, щоб сон був в період з 22:00-23:00 до 05:00-06:00. Найоптимальніший час для вироблення, наприклад, мелатоніну (гормону життя і довголіття).
Стреси і нервове перенапруження . Стрес впливає на наш організм не дуже позитивно, змінюючи наш гормональний фон. При сильному стресі виробляється кортизол, який руйнує вашу м’язову тканину, колаген, провокуючи старіння організму. Різного роду релаксаційні процедури (HiTop-терапія, електросон, світлолікування) і самоімпесія. Підводний масаж, пресотерапія з позитивним і негативним тиском, електротерапія, контрастний душ – дуже хороші помічники в нормалізації вашого обміну речовин.
Вправа. Бережіть свої м’язи. Змініть свій спосіб життя. Просто почніть ходити (не менше 4700 кроків в день повинні стати законом), робіть базові вправи (віджимання, присідання, підтягування) обов’язково починайте розтяжку.
Покращуйте свій кишечник , зміцнюючи в ньому корисні бактерії і усуваючи погані. Це захищає нас від запалення і допомагає нам бути стрункішими, каже вона. Рекомендації: різноманітність в їжі, яблука, пробіотки, зменшення шкідливих компонентів в раціоні. Різноманітність їжі корисно для кишечника, так як його населяють різні бактерії.
Знизити жирність і калорії. Бактерії Біфідо і Аккермансія захищають нас від ожиріння і порушень обміну речовин, знижують ризик виникнення запальних процесів в кишечнику. Щоб ці види поширилися, необхідно вживати їжу з високим вмістом клітковини і білків, але з низьким вмістом вуглеводів. З’їдаючи по два яблука в день – зі шкіркою ви сприяєте зростанню популяції корисних бактерій, а шкідливі змушені частково зникнути. Зокрема, експерименти показують, що кількість хороших біфідобактерій в кишечнику значно збільшується тільки через 14 днів вживання яблук. Їжте продукти з пробіотиками. Цикорій, артишоки, часник і цибуля відомі як пробіотики. Для кишкових бактерій, які роблять людину здоровою і стрункою, ці пробіотики є бажаною їжею. Обробляючи пробіотики, вони створюють кисле середовище, що в свою чергу стимулює зростання інших кишкових бактерій, діяльність яких забезпечує втрату ваги. До групи пробіотиків входять продукти, які вже містять корисні живі бактерії: натуральні йогурти, квашену капусту, соління, оселедець, кефір. Їжте фрукти, багаті вітаміном С, і овочі, багаті клітковиною. Всі фрукти і цитрусові, що містять у великій кількості вітамін С, зокрема, це стосується ананасів, кислих ягід, ківі, зелених яблук, сприяють поліпшенню травного процесу, допомагають спалювати жири і прискорювати обмін речовин. А багаті клітковиною овочі допоможуть кишечнику і шлунку краще працювати. Швидко наповнюючи шлунок, вони надовго дають відчуття ситості.
Гіалуронова кислота
Прагнучи продовжити молодість, люди використовують безліч засобів, але жоден з них не є настільки ефективним і ефективним, як гіалуронова кислота. Вона розмножується нашими тканинами і успішно бореться зі старінням шкіри, є найсильнішим антиоксидантом і бере участь в обмінних процесах клітин. Глюкозамін є одним з основних компонентів нервових, сполучних і епітеліальних тканин. Він бере активну участь в поділі клітин і частково відповідає за процеси їх регенерації, в тому числі колагену. Речовина міститься в кісткових хрящах і підвищує їх стійкість до стиснення, а також забезпечує нормальний ліпідний і водний обмін. З 25 років кількість гіалуронової кислоти в організмі людини з кожним роком зменшується на 1%. У міру дорослішання його концентрація починає знижуватися і до 50 років стає на 30-40% менше. З цієї причини необхідно поповнювати запаси гіалурона штучно, тобто збільшувати його споживання ззовні за допомогою відповідного харчування. Достатнє надходження гіалуронової кислоти в міжклітинний простір благотворно впливає на функціонування репродуктивної системи, покращує мікроциркуляцію крові, збільшує швидкість доставки до тканин багатьох корисних речовин, підвищує захисні функції організму.
Де міститься гіалуронова кислота:
Умовно всі продукти такого роду діляться на кілька категорій:
– соя;
– тваринного походження;
– Овочеві.
Соєві продукти вважаються найкращим способом заповнити недолік гіалурона за рахунок включених в них фіто-естрогенів. Тофу, боби і молоко з сої допомагають організму виробляти свої органічні ресурси і надають загальнозміцнюючу дію.
Рослинна їжа
Особливу увагу слід приділити гіалуронової кислоти в продуктах з високим вмістом крохмалю, таких як картопля і буряк. Вони прискорюють синтез глюкозаміну, а виноград і червоне вино служать природним каталізатором цієї речовини. Виноград бажано використовувати разом з шкіркою, адже саме в ньому присутній самий гіалурон.
Джерела ГК тваринного походження
Найбільша кількість гіалуронату можна знайти в кістках, тому супи з м’ясними кістками слід їсти частіше, ніж звичайне м’ясо. Кращим рішенням при поповненні кислоти вважається желе, яке використовується не тільки для поліпшення синтезу гіалурону, але і для насичення шкіри колагеном.
Детоксикація і нормалізація обміну речовин для ледачих Health partner пропонує програми: Здоров’я, Детокс, Антистрес, Релакс, які не тільки нормалізують обмін речовин, але і допомагають гідно привести в порядок фізичне і психічне здоров’я.